KANalles isst gut Cafeteria

  • Status:Built
  • Typology:MIX
  • Location:Vienna (AT)
  • GBA:200 m²
  • Year:2018-04
  • PS:1–8


alles isst gut – The AllesWirdGut Office Cafeteria


What's cooking?

The new in-house cafeteria is the latest innovative project adventure conceptualized and designed by AllesWirdGut. In a 1970s building, in which offices for about 50 people working at the architectural office extend over two floors, a “company kitchen” was installed on the ground floor. Based on the conviction that the best ideas are created during shared lunch breaks, sitting together over coffee and cake, or playing a well-deserved after-work game of table soccer, a transformable, flexibly usable space was created.

The design of AllesWirdGut was informed by the maxim that “less is more”: much has remained visible, open, accessible, and clearly laid-out like a workshop. The color concept and the choice of materials rely on green tones and beech maritime wood. The foldable seating benches along the walls can be moved out of the way if need be, as can the swivel table lamps. This makes room even for large groups of people and it makes the space usable for multiple purposes.

As regards the rest of the furniture, the designers have drawn on the experience of previous projects, that is, participation, like in magdas hotel: every employee can bring his or her favorite chair.

Planning: AllesWirdGut
Project Stages: 1–8
Client: AllesWirdGut

Completion: 04.2018
GFA: 200 m²

Team: Johannes Windbichler, Nadine Tschinke, Rachele Albini

Site supervision: Buchegger Baumanagement, Wien
Electric engineering: Kubik Projekt GesmbH

Photos: tschinkersten fotografie, 2018
Illustrations: AllesWirdGut